איזו שאלה מעסיקה אתכם?
העולם החברתי

איך תוודאו שאתם בכיוון הנכון?

בשונה מעסקים, אתם כמנהלי עמותות לא יכולים להתבונן במאזנים הכספיים ובאמצעותם לדעת אם אתם בכיוון או לא. המאזנים יכולים לספר לכם כמה דלק נשאר לכם במיכל, אבל לא להגיד לכם האם אתם נוסעים בכיוון הנכון. לשם כך אתם צריכים לפתח לעצמכם כלי ניווט משלכם.

כדי שתוכלו לנווט, עליכם לדעת לאן אתם רוצים להגיע, או במילים אחרות, איזה הבדל אתם רוצים ליצור במציאות? לשם כך, התחילו בניסוח ברור של האימפקט שלמענו אתם קיימים. מהו התחום שבו אתם רוצים ליצור שיפור ומה מהותו של השיפור? לדוגמא: צמצום דרסטי של מקרי אלימות במשפחה; הגדלת אחוז המועסקים בחברה החרדית; שיפור מדיד באיכות החיים של תושבי הפריפריה.

 

מכיוון שברוב המקרים ישנם גופים נוספים שפועלים לקידום האימפקט שלכם, חשוב שתדעו במה אתם מיוחדים, מהי התרומה הייחודית שיש לכם לתרום לקידום האימפקט הכללי ולמה היא נחוצה. לדוגמא: העלאת המודעות הציבורית לאלימות במשפחה; רתימת בעלי חברות להעסיק חרדים; הנגשת שירותי בריאות בצפון.

 

כעת, וודאו שברורה לכם תמונת המצב הנוכחית שאותה ברצונכם לשפר. לדוגמא (הנתונים הומצאו לצורך המחשה): רק 17% מהציבור חושבים שתופעת האלימות במשפחה חמורה ודורשת התערבות ממשלתית; ישנן 87 חברות שמעסיקות חרדים כחלק ממדיניות ההעסקה שלהן; 26% מתושבי הצפון נדרשים לנסוע למעלה משעתיים כדי לקבל שירותי בריאות.

 

בחרו את היעד המדיד שלכם. מהו השיפור שבכוונתכם ליצור ותוך כמה זמן? לדוגמא: לפחות 40% מהישראלים יחשבו שאלימות במשפחה דורשת התערבות ממשלתית, בתוך חמש שנים; לפחות 200 חברות יעסיקו חרדים כחלק ממדיניות ההעסקה שלהן בתוך שנתיים; אף-אחד מתושבי הצפון לא יידרש לנסוע שעתיים ומעלה לקבלת שירותי בריאות, בתוך עשר שנים.

 

מרגע שהיעד שלכם ברור, כל מה שנדרש זה ליצור תכנית פעולה רב-שנתית שכוללת אבני-דרך ולנהל את פעולותיכם בהתאמה אליה. בחלק מהמקרים תידרשו למדוד אחת לתקופה את תמונת-המצב על מנת לדעת אם אתם מתקדמים בכיוון ובקצב הדרושים להשגת היעד. ייתכן שתצטרכו לפתח כלי מדידה מיוחדים לשם כך.

 

לאורך השנים האחרונות, הנחינו ואנחנו מנחים הנהלות של גופים חברתיים לזהות את הכיוון הנכון להן ולנהל את התקדמותן.

 

מתודולוגיות שפיתחנו בהקשר זה: עיצוב אסטרטגי

התחילו בניסוח ברור של האימפקט שלמענו אתם קיימים