איזו שאלה מעסיקה אתכם?
מנכ"לים / בעלים

איך לבסס שותפות עם שותף או יו"ר?

אם אתם מובילים ארגון ביחד עם מישהו נוסף (יו"ר, מנכ"ל, שותף או בעלים), לדינמיקה ביניכם יש השפעה מכרעת על הדרך בה הארגון פועל. לכן, חשוב שתוודאו שאינכם מזניחים את איכות היחסים והשותפות ביניכם ושתפעלו לשפר אותם בהתמדה.

 

אם אתם שומרים דברים בבטן ונמנעים מלומר אחד לשני כל מה שחשוב לכם לומר – אתם בבעיה שמשפיעה על הארגון כולו. ואם אתם חושבים שזו לא בעיה כזו גדולה כדאי שתבחנו זאת מחדש.

 

הובלה משותפת של עסק או ארגון היא עניין מאתגר. האתגר הוא להגיע לכך ששניכם רואים עין בעין את תמונת המצב, את המטרה והיעדים, ואת הדרך להשגתם. באופן טבעי, כנקודת פתיחה, הדברים נראים אחרת לכל אחד מכם. איך תיצרו הסכמה אותנטית עם הפרטנר שלכם?

 

בין אם היחסים ביניכם שוויוניים (שותפים) או לא (יו"ר/בעלים ומנכ"ל), הארגון שלכם קשוב מאוד לדינמיקה ביניכם וזז בהתאם אליה. האנשים שלכם בוחנים כל הזמן, לרוב לא במודע, מי משניכם קובע, איפה נקודות המחלוקת ביניכם ולמי משניכם כדאי להיות נאמנים. בפועל, ככל שהפער ביניכם גדול יותר – הארגון מזגזג בין שני כיוונים. המשימה המשותפת שלכם היא לספק לאנשיכם בהירות, הן לגבי הכיוון שאליו שניכם מובילים והן ביחס לדרך קבלת ההחלטות שלכם.

 

לשם כך, עליכם ליצור אמון גבוה וחופש לומר אחד לשני כל דבר. תלמדו את עצמכם להתווכח באפקטיביות עד שנוצרת הסכמה אותנטית של שניכם. בנוסף, בנו לעצמכם כללי-משחק ברורים, שכוללים ישיבות קבועות של שניכם ותשובות לשאלות הבאות:

 

  • איך ומי משניכם מכריע ומקבל את ההחלטות, בתחומים שונים?
  • מי מכם צריך לעדכן את מי, במה ומתי?
  • מהי רמת האוטונומיה של כל אחד מכם?
  • מתי ואיך זה לגיטימי שתתערבו אחד בהחלטות של השני?

 

לאורך השנים ליווינו צמדים שמובילים ביחד ארגון וסייענו להם ליצור ולבסס שותפות ביניהם, למצוא את המכנה המשותף הגבוה שלהם ולהוביל ביחד את ארגונם.

"הארגון שלכם קשוב מאוד לדינמיקה ביניכם וזז בהתאם אליה".