איך לנהל קונפליקטים בהנהלה?
בהנהלה שלכם, כמו בכל הנהלה, ישנם קונפליקטים.
זה לא נובע מאישיותם של חברי ההנהלה. זה אינהרנטי ומובנה בכל ארגון. כל סמנכ"ל אחראי לקידומם של אינטרסים ספציפיים של הארגון שבהכרח מתנגשים מידי פעם באינטרסים אחרים של הארגון. כך, לסמנכ"ל המכירות יש אינטרס להבטיח ללקוחות הבטחות שעלולות להתנגש באילוצים של סמנכ"ל התפעול. זה לא אישי, זה מובנה.
שתי טעויות נפוצות עלולות לפגום ביכולתכם לנהל קונפליקטים באפקטיביות.
הטעות הראשונה זו המחשבה שהקונפליקט הוא אישי. למשל, כשאחד מכם חושב על האחר: "הוא לא מתאמץ מספיק לעזור לי כי אף-פעם לא הסתדרנו". אמנם קורה שקונפליקטים בהנהלה הופכים לאישיים. אבל לרוב זה בגלל שהקונפליקט המובנה לא נוהל היטב והיחסים התדרדרו.
הטעות השנייה היא המחשבה שאפשר לפתור ולהעלים את הקונפליקטים המובנים. מכיוון שהם מובנים, הם יהיו שם תמיד. וותרו על הניסיון לפתור אותם לגמרי. הכירו בכך שהקונפליקט הוא מובנה וחיוני להצלחת הארגון והתמקדו בניהול אפקטיבי שלו – בחיפוש משותף ושיטתי אחרי פתרונות נקודתיים שטובים לשני הצדדים ולארגון כולו.
לשם כך עליכם להתאמץ ולהבין לעומק את נקודת מבטם של שותפיכם לקונפליקט (מה חשוב להם, מה מדאיג אותם ומה מתרחש במגרש שלהם). ככל שתבינו ותכבדו את נקודת מבטם יהיה לכם קל יותר לנהל את הקונפליקט בשותפות איתם.
לאורך השנים, סייענו ואנחנו מסייעים להנהלות רבות לפתח את יכולתן, הצוותית והאישית, לנהל קונפליקטים בהצלחה.
מתודולוגיות שפיתחנו בהקשר זה:
המעבר לניהול בכיר; ניהול קונפליקטים בממשקים